Wandelen op Pilion

Pilion is in de historie bekend als het zomerverblijf van de goden van de berg Ólympos. Gedurende de eeuwen werd er door de bevolking steeds veel geofferd en de resten van deze offerwaar, vaak bestaande uit fruit en zaden, zetten zich vast in de grond en gaven de streek een veelzijdige begroeiing. De vele stroompjes en watervallen zorgden voor een goede waterbevoorrading waardoor alles uitbundig tot bloei kon komen. Dit alles maakt dat Pilion zich uitstekend leent voor het maken van wandeltochten op individuele of op groepsbasis.


Het merendeel van de beschreven wandelingen gaan via kalderimi’s. Dit zijn traditionele ezelspaden en goed schoeisel is gewenst. Dwars door de natuur om af en toe een dorp aan te doen, komt men op de fraaiste plaatsen. De begroeiing op de hellingen van de berg Pilion laten af en toe een gaatje vrij om het prachtige uitzicht te bewonderen. Het is heerlijk neerstrijken op een van de terrassen in de dorpen. Deze bevinden zich veelal onder de plataan voor het kafeníon op de plateía van het dorp. Wat kan er meer genieten zijn dan een frappe of een kopje Griekse koffie tussen en met de Grieken. Ze bespreken dagelijks in het kafenion de politiek en het leven van alledag.
Bij wandelen wordt niet altijd direct aan Griekenland gedacht. Toch is met name het voor- en het najaar een schitterende periode voor het maken van wandelingen. De natuur laat zich van zijn beste kant zien. Zelfs in de zomermaanden, waar de temperatuur aardig kan stijgen, bieden de beboste hellingen een schaduwrijk wandelgebied. Door de hoogte blijft de thermometer hier altijd wat graden lager dan aan de zonnige kuststrook.

Op de bestemming zijn enkele wandelroutes verkrijgbaar. Deze worden op verzoek overhandigd door onze lokale vertegenwoordiger. Onderstaand alvast een voorproefje:

I. Milies – Brug – Kleine brug- Milies
Tijd; 1, 5 uur. Zwaarte 2 (1-5)
Deze route begint op het centrale plein van Miliès. De route gaat voornamelijk over “ kalderimi’s” (oude ezelspaden) in de richting van het treinstation van Moutzouris. Vanaf het treinstation loopt u via de sporen van de trein naar een grote metalen brug. Na het passeren van de brug neemt u een klein pad dat u naar een klein overhangend kerkje brengt. 


II. Milies – Kala Nera – Milies
Tijd 3 uur. Zwaarte 3 (1-5).
Deze route begint op het centrale plein van Miliès. De route gaat voornamelijk over “ kalderimi’s” (oude ezelspaden) in de richting van het treinstation van Moutzouris,. Vanaf deze plek loopt u richting het zuiden door het dorp. Aan het einde van de weg komtu uit op een plattelandsweggetje. Deze weg leidt u naar Kala Nera. Via de sporen van de trein vervolgt u langs Ogla de weg terug naar Miliès.

III. Milies – Vizitsa – Treinstation Miliès – Milies
Tijd 2, 5 uur. Zwaarte 2 (1-5).
Ook deze route begint op het centrale plein van Miliès. U vervolgt de geasfalteerde weg naar het plein van Visitza. U loopt tot u de trein sporen tegenkomt. Deze volgt u tot aan het station en vanaf daar terug naar het centrale plein van Miliès.

IV. Milies – Itamos – Vizitsa – Milies
Tijd 3,5 uur. Zwaarte 4 (1-5).
De route start bij het kerkje en de bibliotheek van Miliès waar u een kalderimi volgt in de richting van Zourixti en Tsagarada. Na ongeveer 2,5 kilometer volgt u de bosweg die naar Itamos leid en u de Tsagaradiotiki Strata vindt. U volgt de wegrichting de watertoren bovenaan Visitza gelegen. Vanaf Visitza gaat u vervolgens terug naar Miliès.

 

 

Meer te doen in Pilion 

Pílion is een mooi gebied, een prachtige natuur met interessante dorpen om tochten te maken. Wilt u weten wat er nog meer te doen valt in Pilion?

De tuin van Pilion is een project van Ross Holidays, wij bieden ook villas in Zuid-Kreta.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in Greece Nederlands - Villas in Griekenland Ελλάδα - Βίλες στην Ελλάδα