Winter in Griekenland

 

De villa'sFaciliteiten

Winter in Griekenland

Bij de gedachte aan Griekenland ziet u direct de zee, strakblauwe luchten en hoge temperaturen voor u. Een wandeling door de schitterende natuur, eindigend aan een strand met de verkoelende zee aan uw voeten. Kortom, een buitenleven op en top waarbij men tot in de late uren in één van de vele tavernes geniet van de sfeervolle avonden.

Griekenland is meer dan alleen een mooie plek onder de zomerzon.
Als eind oktober de chartervluchten met de laatste toeristen vertrekken, verdwijnen ook de parasols en ligstoelen van de stranden. De meeste terrassen aan de kade worden afgebroken. Veel restaurants gaan dicht en de souvenirwinkeltjes sluiten hun deuren.

Als u nu denkt dat daarmee een saai, stil winterleven begint heeft u het helemaal mis. Binnen enkele dagen liggen de kades weer vol met vissersnetten. Onderwijl grapjes en praatjes makend met voorbijgangers is de kade het domein van de vissers waar de netten worden geleegd, schoongemaakt en geknoopt. Iedere dag vaart de boot die maandenlang als picknickboot is gebruikt weer uit voor de visvangst, net zoals voorheen.
De volgende maanden blijft dit beeld bestaan. De zomermaanden zijn voor de meeste Grieken een drukke periode met veel werk in het toerisme. De wintermaanden worden bepaald door een heel ander levensritme. Het leven van alledag wordt opgepakt. Ze zijn weer onder elkaar en houden zich voornamelijk bezig met de visserij, olijvenpluk, werken op het land en het onderhoud van hun woonhuis. Rustig aan, zonder het jachtige van de zomermaanden.
Daarnaast is er alle tijd om elkaar na de hectische zomer te treffen in de tavernes en kafenions. Terwijl het buiten kouder is en binnen de open haard voor sfeervolle gezelligheid zorgt, wordt er bij gekletst, gediscussieerd over het weer en de politiek en het wel en wee van het dorp. De buitenlandse toerist, een bijzonderheid in deze tijd van het jaar, die binnenstapt wordt hartelijk verwelkomd en direct van ouzo of tsipouro voorzien, om samen een slok te drinken op het goede leven.

Het gezicht van Griekenland in de wintermaanden is zeker een heel ander gezicht dan dat van de zomermaanden, maar zeker niet minder interessant. Het is verrassend en de moeite waard om het eens te gaan bekijken. Wat opvalt in de winter is de grote rust overal. Geen grote drommen van mensen die een bezoek brengen aan een stad of bezienswaardigheid. U bent uniek in een dorp. De uitgestrekte stranden nodigen uit tot het maken van een strandwandeling of een mijmering bij een blik over de zee. Het lijkt wel alsof de zee nog verder reikt en de bergen nog hoger zijn door de inval van het mooie winterlicht. Soms liggen de bergtoppen buiten het gezichtsveld en worden ze omringd door een krans van wolken. Om deze bergen in de zomermaanden begroeid te houden, valt er in de wintermaanden af en toe een bui. Op de hoogste toppen ligt soms zelfs sneeuw, maar na een uur komt die heerlijke winterzon plotseling weer tevoorschijn en geeft zijn warmte rijkelijk af. Hoge bergtoppen die in de zomer niet te bewandelen zijn vanwege de hitte, bieden op die heldere dagen in de winter prachtige tochten. Dwalend door de authentieke bergdorpen geeft de geur van houtkachels een gevoel van geborgenheid en een warme sfeer. Hier is de nog grotere gastvrijheid en het pure, ontspannen leven van de Grieken in het 'andere Griekenland', het Griekenland in de winter.

Omgeving

Grofweg tussen Athene en Thessaloníki ligt het natuurrijke Pílon en wordt beheerst door de gelijknamige berg. Tegen de hellingen ligt het dorp Miliès. Het dorp wordt ingesloten door olijf- en appelbomen, waaraan het dorp de naam te danken heeft. Het gezellige dorpsplein is het ontmoetingspunt voor de Grieken. De tavernes serveren er traditionele maaltijden waar met name de verschillende soorten pita’s bekend zijn.     Lees verder...

De tuin van Pilion is een project van Ross Holidays, wij bieden ook villas in Zuid-Kreta.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in Greece Nederlands - Villas in Griekenland Ελλάδα - Βίλες στην Ελλάδα